Nominaties 2018

Dit zijn de 4 nominaties voor de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs 2018.

Happy Monday

In de Happy Community van Wij Zijn Mind vind je o.a. de Happy App die je iedere dag helpt om aan jouw geluk te werken. Inspirerende ervaringsverhalen, tips en zelfhulptools helpen je bij het vinden en vergroten van jouw eigen geluk. Je wordt ook uitgedaagd om mee te doen aan de zevendaagse Happy Challenge met praktische opdrachten, als voorbereiding op 18 juni, de meest gelukkige maandag van het jaar. We sluiten dan de challenge af met de Happy Monday Run.

Bewegend Leren

Van zittend leren naar bewegend leren. Dat is het doel van Springlab. Je hoort vaak dat kinderen tegenwoordig te weinig bewegen, maar ondertussen laten we ze wel de hele dag stilzitten op school. Dit, terwijl bewezen is dat bewegen helpt om informatie beter te onthouden. Leren met je hele lichaam is dus leuk en gezond, maar helpt ook nog om beter te leren! Daarom wil Springlab het onderwijssysteem veranderen door bewegend leren groot te maken. Samen met wetenschappers, kinderen en pedagogische experts ontwikkeld Springlab bewegend leren games voor een interactieve vloer.

Kidsbeweegroute

De Kidsbeweegroute is een zelfstandige wandelroute voor en door kinderen waarbij educatie, lekker bewegen en plezier centraal staan. De route bestaat uit een parcours (1 tot 2 km) van robuuste palen met leuke borden. Op de borden staan tekeningen (gemaakt door kinderen), een educatief weetje met een beweegopdracht en als extra spelelement is een dobbelsteen toegevoegd. Dit concept is uniek en vastgelegd bij het Benelux Bureau voor Intellectuele Eigendom. Door een dobbelsteen mee te nemen is de route altijd anders. Kinderen worden zo op speelse wijze geprikkeld om lekker te bewegen.

Oud Geleerd, Jong Gedaan

Studenten geven interactieve colleges aan senioren. Dat is Oud Geleerd, Jong Gedaan. Want persoonlijke groei is niet afhankelijk van leeftijd. Oud Geleerd, Jong Gedaan gelooft dat mensen door cognitieve beweging en uitdaging langer onderdeel uitmaken van de maatschappij. Veel senioren hebben behoefte aan cognitieve uitdaging en het delen van kennis. Voor studenten is het goed om relevante werkervaring op te doen en in contact te komen met deze bijzondere doelgroep.