Dit sponsoren wij

Nederlandse Loterij draagt bij aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën, de sport en goede doelen in Nederland. Maar daarnaast zijn we onder andere met onze spelmerken ook sponsor van sportieve initiatieven in top-, breedte- en gehandicaptensport en van enkele goede doelen.

KNVB voetbalvriendjes

KNVB

Staatsloterij sponsort al vanaf 1998 de KNVB en daarmee het Nederlands Elftal, maar ook de amateurtak van de grootste sportbond. Samen met de KNVB is het programma ‘Voetbalvriendjes’ ontwikkeld: bij interlands gaan kinderen hand in hand met een speler het veld op. Ook ontvangen we goede doelen bij wedstrijden, waaronder KIKA, Jeugdsportfonds en Stichting de Opkikker. Toto is hoofdsponsor van de KNVB beker en via dit spelmerk ondersteunen we ook het amateurvoetbal. Samen met de KNVB heeft Toto een manier ontwikkeld die de verenigingen per jaar honderden euro’s extra kan opleveren. Door Toto te spelen steunen de leden hun eigen club: de vereniging ontvangt provisie over de omzet en voor elk nieuw deelnemend lid.

Team Lotto-Jumbo

Sinds 2015 is Lotto naamgevend hoofdsponsor van een uniek sponsorproject: Team Lotto-Jumbo. Het is een professioneel topsportteam dat 365 dagen per jaar zichtbaar is en op het hoogste niveau presteert. Met het samenvoegen van een professionele wielerploeg en schaatsploeg is het fundament gecreëerd van een nieuw organisatiemodel in de Nederlandse topsport. Bekende teamleden: Steven Kruijswijk, Robert Gesink, Dylan Groenewegen, Sven Kramer en Kjeld Nuis.

Oranje peloton

Team Roompot - Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij is trotse sponsor van een relatief nieuw 100% Nederlands profteam in de wielersport. Een ploeg met een sterke eigen identiteit, een no-nonsense karakter en een sportief tweesporenbeleid: jonge talenten de kans geven zich te ontwikkelen als beroepsrenner én scoren met de wat meer ervaren coureurs uit eigen land. Het idee van ‘Orange Cycling’ is in korte tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in het internationale peloton.

Fonds Gehandicaptensport

In Nederland sporten bijna 5 miljoen mensen bij een sportvereniging die aangesloten is bij een sportbond. Van deze sporters hebben er circa 50.000 een handicap, oftewel 1% van alle aangesloten sporters. Daarom investeert Nederlandse Loterij ook in gehandicaptensport: als 1% Fairshare partner doneren wij 1% bovenop ons totale sportsponsoringbudget aan Fonds Gehandicaptensport.