Over Nederlandse Loterij

Zeven merken, één gedachte

Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. Onze missie is bijdragen aan een gelukkiger en gezonder Nederland.Waar heel Nederland wint

Samen laten wij heel veel mensen winnen en niet alleen met miljoenen aan prijzengeld. Jaarlijks investeren we ook miljoenen in de Nederlandse sport en 18 goede doelen op het gebied van gezondheid en beweging.

Van jong tot oud, van Olympisch tot paralympisch, en van revalidatie tot gehandicaptensport. Want kinderen krijgen bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen door te sporten, ouderen maken meer contact en de maatschappij wordt sterker door gezonde en fitte mensen.

We dragen onze opbrengst af aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën, NOC*NSF en Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland (ALN).


Meedoen met onze spellen

Onze spellen speel je online of via een abonnement. Uiteraard kun je je loten ook kopen bij één van onze ruim 5.000 verkooppunten in het hele land.

visie missie nederlandse loterij

Onze visie

We bieden onze spelers een spannende en toegankelijke spelbeleving met loterijen (en in de toekomst online kansspelen) die breed en eenvoudig verkrijgbaar zijn. We creëren winnaars en genereren financiën voor de Nederlandse samenleving, sport en goede doelen.

pieter van den hoogenband

Waar we het voor doen

Wij dragen bij aan een gelukkig en gezond Nederland door het op verantwoorde wijze aanbieden van toonaangevende kansspelen.

Visie en missie

Nederlandse Loterij is ambitieus, ondernemend en streeft steeds naar de nummer één positie op de markt voor kansspelen. We zijn een oer-Hollands merk – vaak speelt generatie op generatie al met onze kansspelen mee. Iedereen boven de 18 die een gokje wil wagen, kan bij ons terecht. We hebben een vurige passie voor alle soorten kansspelen, maar we houden het graag betrouwbaar. Vanuit die betrokkenheid gaan we voor de hoogste kwaliteit en zijn we spelbepalend. We willen graag bijdragen aan een gelukkig en gezond Nederland. S.P.O.R.T. De afkorting S.P.O.R.T staat voor Samen, Passie, Ondernemerschap, Resultaatgericht en Transparant. Dit zijn onze kernwaarden. Het vertelt wie we zijn, waar we voor staan en waar we het uiteindelijk allemaal voor doen.

Wij zijn Nederlandse Loterij