Organisatie van Nederlandse Loterij

Onze missie: Waar heel Nederland wint

Voor een gelukkig, gezond en sportief Nederland

Nederlandse Loterij is in 2016 voortgekomen uit de fusie tussen de Nederlandse Staatsloterij en De Lotto. We zijn de grootste kansspelorganisatie van Nederland en organiseren op dit moment zeven verschillende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en TOTO.

Als relatief jonge organisatie werken we elke dag aan onze missie om heel Nederland te laten winnen. Jaarlijks dragen we onze opbrengst af aan de Nederlandse samenleving: via het ministerie van Financiën, NOC*NSF en achttien goede doelen via Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland (ALN). Zo dragen wij bij aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland.

Verantwoord spelen
Onze spelers kopen hun loten online of bij één van onze ruim 5000 verkooppunten in het hele land, of zij spelen mee via een abonnement. Voor een verantwoord kansspelaanbod houden wij ons aan de normen van de World Lottery Association (WLA) en de European Lotteries (EL). Bovendien houdt de Kansspelautoriteit (KSA) toezicht.

Directieteam

Bestuur en directieteam

Het bestuur, bestaande uit de Chief Executive Officer (CEO) en de Chief Financial Officer (CFO), is verantwoordelijk voor strategie, beeld en resultaten van Nederlandse Loterij. Het bestuur wordt hierbij ondersteund door een directieteam waarin Marketing, Sales, Online, IT/Operations en Corporate Affairs zijn vertegenwoordigd.
Lees meer over Corporate Governance